Depremde hayatını kaybeden Sever dualarla uğurlandı

Erzurum deprem şehidi futbolcu Burhanettin Sever’i son yolculuğuna uğurladı.

Spor Yayın: 13 Şubat 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 13.02.2023 14:37:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 4 dk.
917 okunma
Google News

Kahramanmaraş depreminden sağ olarak kurtarılan İstiklal Spor’un Erzurumlu yıldızı Burhanettin Sever, hastanede hayatını kaybetti. Dadaş futbolcu memleketinde gözyaşları ve dualarla toprağa verildi.

Erzurum deprem şehidi futbolcu Burhanettin Sever’i son yolculuğuna uğurladı.

7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından Saruhan Bolat, Taner Kahriman ve Hakan Doğan’ın depreme kurban veren Kahramanmaraş ekibi İstiklalspor’un  Erzurumlu futbolcusu Burhanettin Sever de Cumartesi günü tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Yıldız futbolcu memleketi Erzurum’da gözyaşları ve dualarla toprağa verildi.

Yaşama hastanede veda etti

Yaşanan asrın felaketinde kulüp binasında takım arkadaşlarıyla birlikte enkaz altında kalan Burhanettin Sever, arama kurtarma ekiplerinin yoğun gayretleri sonucunda sıkıştığı yerden ağır yaralı olarak çıkarılmıştı. İlk tedavisi Kahramanmaraş’ta yapılan ve sonrasında Ankara’ya sevk edilerek tedavisine yoğun bakım servisinde devam edilen Burhanettin Sever’den acı haber Cumartesi günü geldi. Genç yıldızın ölüm haberi gerek İstiklal Spor camiasını gerekse memleketi Erzurum’u yasa boğdu.

Narmanlı camiinden cennete uğurlandı

Narmanlı Camiinde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Burhanettin Sever’in cenazesi Abdurramnangazi Mezarlığında toprağa verildi. İmam Hatip Kadir Düzenli’nin kıldırdığı cenaze namazına Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, Belediye Başkan Yardımcısı Suat Hayri Güneş, TFF Bölge Müdürü Metin Codur, Bölge Teknik Sorumlusu Kemal Coşkun, TFF Bölge Sorumlusu M. Akif Fencioğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Güngör Şenses, TUFAD Şube Başkanı Abdusselam Gökçan, İl Hakem Kurulu Başkanı Cihat Çelikdağ, TFF Süper Lig Temsilcisi Fahreddin Selçuk,  Amatör Futbolcular Dernek Başkanı Ferit Karakoca, TÜSAD Başkanı Muharrem Baydan, Yakutiye Belediyespor Asbaşkanı Sinan Taşkesenlioğlu, Teknik Direktör Kurtulay Öksüz, Aras Elektrik Spor Genel Kaptanı Mithat Yurt ile Sefa Yunusoğulları, Erzurumspor Alt Yapı antrenörleri, Kahramanmaraş İstiklal Spor Teknik Direktörü Ercan Kul futbol camiasından çok sayıda isim ile vatandaşlar katıldı. Sever’in naaşı tekbirlerle cenaze aracına götürüldü.

TFF acıyı paylaştı

TFF resmi sitesinde bir açıklama yayınlayarak, “Bölgesel Amatör Lig kulüplerinden Kahramanmaraş İstiklal Spor’un futbolcusu Burhanettin Sever’in ülkemizi yasa boğan Deprem felaketinde hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Tüm müdahalelere rağmen kaybettiğimiz Burhanettin Sever’e Allah’tan rahmet; kederli ailesine, yakınlarına ve Kahramanmaraş İstiklal Spor camiasına başsağlığı dileriz.” ifadelerini kullandı.

Erzurumspor FK Sever’i unutmadı

Erzurumspor FK da Burhanettin Sever’in vefatı dolayısıyla bir açıklama yayınlanan. Kulüp sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada: “Kahramanmaraş depreminde enkazdan çıkarılan ve Ankara’da tedavi altına alınan İstiklalspor’un futbolcusu hemşehrimiz Burhanettin Sever’i kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet; acılı ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz. Başımız sağ olsun!” ifadelerine yer verdi.

Öztürk acımız tarif edilemez

Erzurumlu milli güreşçi Eray Şimşek’in ölüm haberinden sonra Dadaş futbolcu Burhanettin Sever’in acı kaybı ile yıkıldıklarını belirten Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Şehrimizin yetiştirdiği başarılı savunmacılardan biri olan ve Amatör Milli Takım formasını terleten Burhanettin Sever’in acı kaybından büyük bir üzüntü duyduk. Spor camiamız için çok büyük bir kayıp. Burhanettin’e Allah’tan rahmet ailesine ve spor camiasına başsağlığı dilerim” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.