Ak Parti Erzurum İlçe Belediye Başkan adayları belli oldu

Ak Parti Erzurum İlçe Belediye Başkan adayları belli oldu

Siyaset Yayın: 02 Şubat 2024 - Cuma - Güncelleme: 02.02.2024 21:47:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 3 dk.
1046 okunma
Google News

AK Parti’de Erzurum ilçe belediye başkan adayları belli oldu. Toplam 20 ilçenin 6’sında mevcut başkanlar yerine yeni isimler aday gösterildi. Adayları AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, yarın Erzurum’da açıklayacak.

Merkez ilçelerden Aziziye ‘de mevcut başkan Muhammed Cevdet Orhan, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulununca Aziziye Belediyesi'ne Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili görevini yürütmüş olan Eyüp Tavlaşoğlu aday gösterildi.Narman Belediye Başkanı Burhanettin Eser yerine ilçeden Adem Kınalı aday gösterilirken, Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli’nin de üzeri çizildi. Pasinler’e daha önce iki dönem başkanlık yapan Ünsal Sertoğlu aday oldu.Çizik yiyen bir diğer isim ise Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar oldu. Melik Yaşar yerine Seyhun Saydın Çat’tan aday gösterildi.Daha önceki seçimlerde Büyük Birlik Partisi’nden seçildikten sonra AK Parti’ye geçiş yapan Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı bir kez daha çizik yedi. Taşçı’nın yerine Adem Çelebi aday gösterildi.

AK Parti Narman’da ise Burhanettin Eser yerine Adem Kınalı ile devam dedi. Aşkale Belediyesi’nde de değişikliğe gidildi. Üç dönem başkanlık yapan ve aday olmayan mevcut Başkan Ahmet Yaptırmış yerine, Şenol Polat aday edildi.

Erzurum’da geriye kalan 14 ilçede ise AK Parti Genel Merkezi, mevcut adaylarla devam dedi.

Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde programda beyin kanaması geçirerek hayatını kaybeden Hınıs Belediye Başkanı Erdoğan Eren’in yerine Serdal Şan atanmıştı. AK Parti Şan’ı 31 Mart Seçimlerinde de aday gösterdi.

AK Parti'nin 31 Mart Seçimlerindeki aday listesi şu şekilde:

Palandöken:    Muhammet Sunar

Yakutiye:          Mahmut Uçar

Aziziye:            Eyüp Tavlaşoğlu

Pasinler:           Ünsal Sertoğlu

Narman:           Adem Kınalı

Aşkale:             Şenol Polat

Tortum:             Muammer Yiğider

Pazaryolu:        İbrahim Şahin

Şenkaya:          Yavuz Bedir

Çat:                   Seyhun Saydın

Köprüköy:         Osman Belli

Horasan:           Recep Karataş

Karaçoban:       Sedat Gümüş

Karayazı:          Savcı Saka

Tekman:            Mustafa Ergin

Hınıs:                Serdal Şan

Oltu:                  Adem Çelebi

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.