Şehir Hastanesinde yapılan ameliyatla çıkarılan ur şok etti

Erzurum da aşırı kilo kaybı ve karında aşırı şişme nedeniyle hastaneye başvuran 37 yaşında Demir Çelik isimli vatandaşın ince bağırsağından 4 saat süren bir cerrahi operasyon sonunda 3.5 kilogram ur çıkarıldı.

Sağlık Yayın: 27 Nisan 2023 - Perşembe - Güncelleme: 27.04.2023 08:29:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 3 dk.
953 okunma
Google News
Erzurum da aşırı kilo kaybı ve karında aşırı şişme nedeniyle hastaneye başvuran 37 yaşında Demir Çelik isimli vatandaşın ince bağırsağından 4 saat süren bir cerrahi operasyon sonunda 3.5 kilogram ur çıkarıldı.

Ameliyatı gerçekleştiren Erzurum Şehir Hastanesi Cerrahi Onkoloji Uzmanı Dr. Mehmet Hamdi Sakarya; “Hastamız evinde ilk etapta karın ağrısı ve iştahsızlık hissediyor, halk arasında gelir geçer ağrı dedikleri bir rahatsızlık olduğu kanısı ile hastaneye müracaat etmiyor. Bir süre sonra rahatsızlık dayanılmaz derecede ağrılara neden olunca Erzurum Şehir Hastanesine geliyor yapılan çeşitli incelemeler sonucu hasta cerrahi onkolojiye yönlendiriliyor bize gelen hastamız Demir Çeliğe gerekli tetkik ve incelemeler sonucunda hemen ameliyat kararı aldık hastamıza durumunu izah edip gerekli operasyonu yaptık” dedi.
4 saatlik başarılı bir operasyon gerçekleştirdiklerini belirten Erzurum Şehir Hastanesi Cerrahi Onkoloji Uzmanı Dr. Mehmet Hamdi Sakarya; “Hastamızda ince bağırsağa ait tümör çok aşikar semptomlar göstermeden 36x28x26 cm ebatlarına kadar ulaşıp karın içinde tıkanma sonucunda çevresindeki bağırsakları da içerecek şekilde çürümeye ve delinmeye sebep olarak öldürücü bir klinik tablo oluşturmuştu. Hastaya 4 saati aşan bir sürede çoklu organ rezeksiyonu yapıldı. Operasyon da hem nazojejunal ve hem de nazogastrik sonda uygulaması aynı anda yapıldı ve yoğun bakıma alındı. Ardından çok ciddi bir 15 günlük yoğun bakım tedavisi sonrasında sağlığına kavuşturuldu” dedi.
Dr. Hamdi Sakarya “Bu kadar ölümcül tablodaki hastaların yaşama döndürülmesi, başarılı bir ameliyatın yanında ameliyat sonrası tecrübeli ve özverili bir yoğun bakım tedavisi de gerektirmektedir. Erzurum Şehir Hastanesinin Modern Yoğun Bakımlarında multidisipliner ve yetişmiş çok tecrübeli ve özverili bir ekip çalışmasıyla bu ve buna benzer yüzlerce Cerrahi Onkoloji vakası yaşları ve ek hastalıkları ne olursa olsun çok başarılı bir şekilde tedavi edilmektedir” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.