Karara rağmen Çaykara İşhanı neden yıkılmıyor?

Yapımına 80’ li yıllarda başlanan ancak 90’lı yılların başında kullanıma açılan Çaykara İş Merkezi için ürküten bir rapor hazırlandı. İş merkezinde işletmesi bulunan iş insanı Hüseyin Yavuz’un ısrarlı başvuruları sayesinde teknik ekipler tarafından 2019

Yaşam Yayın: 17 Şubat 2023 - Cuma - Güncelleme: 17.02.2023 15:00:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 2 dk.
665 okunma
Google News

Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Çaykara İş Merkezi için; Büyükşehir Belediyesi ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişliği Bakanlığı’nın 2019 yılında tamamlanan teknik raporuna göre kolon ve kirişlerin kesildiği ve binanın yapı ömrünü tamamladığı için iş merkezinin tahliye edilmesi istenmişti. Aradan geçen zamana rağmen hiçbir şey yapılmadı. 

 

Yapımına 80’ li yıllarda başlanan ancak 90’lı yılların başında kullanıma açılan Çaykara İş Merkezi için ürküten bir rapor hazırlandı. İş merkezinde işletmesi bulunan iş insanı Hüseyin Yavuz’un ısrarlı başvuruları sayesinde teknik ekipler tarafından 2019 yılında binada inceleme yapıldı.

 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan raporda; iş merkezinin yapı ömrünü tamamladığı, binanın taşıyıcı kolanlarının kesildiği, en alt katında iş yeri yapılırken kirişlerin tıraşlandığı ve şu an ciddi çatlakların olduğu tespit edildi. Hazırlanan raporda, bodrum katta 6.50 metre perde duvarın 3.20 metrelik kısmının yerinde bulunmadığı, projede olmasına rağmen katlar arasında merdiven geçişleri yapılmadığı, binanın deprem yönetmeliğine uygun olmadığı ve bu haliyle bile yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığına yer verildi.

Çürük raporu verilmesinin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen, iş merkezi tahliye edilmedi. Şehrin ortasında yer alan ve her gün yüzlerce insanın ziyaret ettiği, ofislerin kullanıma açık olan iş merkezi için ciddi endişe duyuluyor.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.