Erzurum'da yaşayan Afgan uyruklular kan bağışında bulundu

Afganistanlılar, “13 senedir Türk Milleti bize sahip çıktı. Biz de şimdi elimizden geleni yapıyoruz” dediler.

Dünya Yayın: 07 Şubat 2023 - Salı - Güncelleme: 07.02.2023 17:02:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4572 okunma
Google News

Erzurum’da yaşayan Afganistan uyruklu sığınmacılar, depremzedeler için Türk Kızılay’ında kan bağışı kuyruğuna girdi. Afganistanlılar, “13 senedir Türk Milleti bize sahip çıktı. Biz de şimdi elimizden geleni yapıyoruz” dediler.

Ölü ve yaralı sayısının her geçen dakika arttığı deprem bölgesinde kan ihtiyacını karşılamak için başlatılan seferberliğe Erzurum’da yaşayan Afganistan uyruklu sığınmacılar da destek verdi.

Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Başkanı Erdal Güzel’e sosyal medyadan mesaj gönderen Afganistan uyruklu bir grup sığınmacı, kan vermek istediklerini söyledi. Aldığı mesaj üzerine ER-VAK Başkanı Erdal Güzel, bağış yapmak isteyen Afganistanlı sığınmacıları merkez Yakutiye ilçesindeki Türk Kızılayı Kan Merkezi’ne götürdü..

Güzel bir vefa gösterdiler

Bu zor günlerin devletin gücü ve vatandaşların gönül seferberliğiyle geçeceğini belirten ER-VAK Başkanı Erdal Güzel, ” Bu tablo içerisinde Erzurum’da yaşayan Afganistanlı sığınmacı kardeşlerimiz bu işin parçası oldu. ‘Biz Türk Milletini çok seviyoruz. Siz ülkenizde bizi çok iyi ağırladınız. Bu sıkıntılı günde yanınızda olmak istiyoruz’ diye mesaj attılar. Kendileriyle temasa geçerek Kızılay Kan Merkezi’ne getirdim, kan bağışı için. Güzel bir vefa duygusu gösterdiler. Bu çok anlamlı ve erdemli bir davranıştır. Ateşe su taşıyan karınca misali bu yolda sadakatlerini ifade ettiler. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Şimdi sıra bizde

Kan bağışında bulunan Sabareh Mohammadi, “13 senedir Erzurum’da yaşıyorum. Zor günde siz bizim yanımızda oldunuz. Biz de şimdi kandan, candan ne varsa sizin yanınızdayız” dedi.

Mohammad Kerim Haydari ise “13 senedir Erzurum’da yaşıyorum. Türk Milleti’nin başı sağolsun. 13 senedir Türk Milleti bize sahip çıktı, şimdi biz de elimizden geleni yapıyoruz. Kan olsun, can olsun, canımız feda olsun. Maddi manevi elimizden ne gelirse buradayız” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.