ER-VAK gençler için hikâye kitabı hazırlatıyor

Erzurum’un en etkin STK’larından biri olan Er-Vak ( Erzurum Kalkınma Vakfı) Cumhuriyetin 100. yılında gençleri unutmadı.

Kültür Yayın: 21 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 21.09.2023 14:32:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 2 dk.
262 okunma
Google News
Erzurum’un en etkin STK’larından biri olan Er-Vak ( Erzurum Kalkınma Vakfı) Cumhuriyetin 100. yılında gençleri unutmadı.

Cumhuriyetin 100. Yılını çeşitli etkinliklerle anlamlandıracaklarını ifade eden Er-Vak Başkanı Erdal Güzel bu çalışmalarını zamanı geldiğinde kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti. İlk olarak orta öğretim çağındaki gençlere yönelik “ Erzurum’dan Yükselen Bayrak” isimli renkli bir hikâye kitabı hazırladıklarını ifade eden Güzel, bu çalışmayla gençlere tarih bilinci vermeyi hedeflediklerini ve Cumhuriyete giden yolun Erzurum’dan geçtiğini hatırlatmak olduğunu vurguladı.
Erzurum Kongresi’nin ve Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılında da bastırmış oldukları kitap ve dergilerle bu özel günler için kalıcı eserler bıraktıklarını hatırlatan Güzel, tarihçi, araştırmacı yazar Muzaffer Taşyürek’in kaleme aldığı “Erzurum’dan Yükselen Bayrak” isimli hikâye kitabıyla Mustafa Kemal’in Erzurum günlerini, tarihi Erzurum Kongresini ve bu olağanüstü günlerde yaşanan tarihi gerçeklerle Erzurum’dan Cumhuriyete giden yolun serüvenini gençlere aktarmak istediklerini söyledi. Er-Vak Yayınlarından çıkacak olan kitabı ücretsiz olarak gençlere ulaştıracaklarını belirten Güzel, Er-Vak’ın ,siyaset üstü yapısıyla, Erzurum’un gururu ve dadaşların onuru olma yolundaki ilkeli çalışmalarını sürdüreceğinin altını çizdi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.