Erzurum'un seçmen ve sandık sayısı belli oldu

İlk kez oy kullanacak olan ve Z kuşağı olarak adlandırılan seçmen kitlesi ise bu seçime damga vuracak.

Siyaset Yayın: 02 Mayıs 2023 - Salı - Güncelleme: 02.05.2023 10:46:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 3 dk.
1692 okunma
Google News

Türkiye 14 Mayıs seçimlerine kilitlendi. Sahaya inen liderler geniş katılımlı mitingler düzenlerken, milletvekili adayları seçmenle bire bir temas da bulunuyor. İlk kez oy kullanacak olan ve Z kuşağı olarak adlandırılan seçmen kitlesi ise bu seçime damga vuracak.

 
Seçimlerde YSK tarafından Erzurum genelinde toplam 2 bin 239 sandık kurulacak. 749 bin 754 nüfusa sahip olan kentte, 509 bin 566 vatandaş oy kullanabilecek. Oy kullanacak seçmenlerin 66 bin 500’ü ilk defa sandık başına gidecek gençlerden oluşacak. Erzurum’da oy kullanacak kadın sayısı ise 259 bin 336.

 

SEÇİMLERİN KADERİ GENÇLERİN ELİNDE

 

Yaşam tarzı ve özgürlükleri konusunda önceki nesillerden farklı olan Z kuşağının seçmen olarak verecekleri karar seçim sonuçlarını etkileyecek. Seçimlerin kaderini etkileyebilecek sayıda olmalarından dolayı gençlerin tavrı, beklentileri, parti ve düşünce kuruluşlarının ilgisini çekiyor. Erzurum’da genç seçmen sayısının bir milletvekili çıkarabilme yeterliliğinden fazla olması, siyasi partilerin bu kuşağa ağırlık vermesine neden oldu.

 

 

ERZURUM'DA HANGİ İLÇENİN KAÇ SEÇMENİ VAR

 

Erzurum’un en fazla seçmen sayısına sahip olan ilçesi Palandöken oldu. 122 bin 606 seçmen sayısı ile Palandöken ilçesini, 122 bin 408 seçmen sayısı ile Yakutiye izledi. Bir diğer merkez ilçe olan Aziziye’de ise 43 bin 424 kişi sandık başına gidecek.

 

Erzurum’un merkez ilçeleri dışında en fazla seçmen sayısına sahip olan ilçe 22 bin 492 ile Oltu,  en az seçmen sayısına sahip olan ilçe ise 3 bin 72 kişi ile Pazaryolu oldu.

 

İlçeler arasında genç seçmen sayısını yine merkez ilçeler oluşturdu. 36 bin 79 ile en fazla genç seçmen sayısı Palandöken’de oldu. Palandöken’i 35 bin 943 Yakutiye ve 12 bin 587 ile Aziziye izledi. Merkez ilçeler dışında en yüksek genç seçmen sayısı ise 8 bin 235 ile Horasan olurken, en az genç seçmen ise 529 kişi ile Pazaryolu’nda oy kullanacak.

 

İLÇELERDEKİ SANDIK SAYILARI DA AÇIKLANDI

 

İlçeler genelinde en fazla sandık Yakutiye ilçesinde kurulacak. Yakutiye ilçesinde 359 sandık kurulurken, Palandöken ilçesinde 351 sandıkta oy kullanılabilecek. Erzurum’da 26 sandık ile en az sandık Uzundere’de kurulacak.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.