Erzurum'da Halk Ekmek 4 TL'den satılacak

Protokolle, kentteki Tarım Kredi Kooperatif Marketler'de ekmek 4 liradan satılacak.

Yaşam Yayın: 07 Şubat 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 07.02.2024 17:35:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 3 dk.
623 okunma
Google News

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek ile Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği arasında protokol imzalandı. Protokolle bundan böyle Halk Ekmek Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği satış noktalarından 200 gram ekmek 4 TL’den satılacak. Söz konusu fiyattan satılacak olan ekmeklerden günde 100 bin adet üretilecek.

Müceldili Konağı’nda düzenlenen lansmanda "Türkiye'nin en ucuz ekmeği Erzurum'da" sloganıyla Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek ile Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği arasında protokol imzalandı. Protokolle, kentteki Tarım Kredi Kooperatif Marketler'de ekmek 4 liradan satılacak.

Belediye bünyesinde kurulan fırında üretilen ekmeklerin vatandaşların sofrasına en uygun şekilde sunulduğunu söyleyen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Kurduğumuz fırında 100 bin ekmek ile 22 çeşit ürün üretiyoruz. Bu yıl sonuna kadar günlük 100 bin ekmek 4 liradan dağıtılmaya devam edilecek. Çölyak hastaları için de glütensiz ekmek satılacak" dedi.

Belediyenin 17 büfesi olduğunu anlatan Sekmen, şunları söyledi; "Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürlüğümüzle görüştük ve onlardan 'Sizin mümkün mertebe her bölgede şubeniz olsun ama fiyatlarınız da uygun olsun' diye talepte bulunduk. Anlaşma yaptık ve ekmeği 19'u onların olmak üzere 36 noktadan 100 bin halk ekmeğin dağıtımı devam edecek. Amacımız vatandaşımız burada bir yerine 2 alsın. Esnafımızın da rakibi değiliz. Biz kira vermeden, eleman istihdam etmeden kooperatifimize ekmeğimizi her gün teslim edeceğiz, onlar da vatandaşların ihtiyacını karşılayacak. Şehrimizde merkezde 500-600 bin civarında ekmek tüketimi var. Sadece bunun yüzde 15-20'sini karşılama niyetindeyiz” diye konuştu.

Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Bekir Parlak da belediyenin tarım ve hayvancılığa olan ilgisinin fazla olduğunu belirterek, "Erzurum'a tam anlamıyla hizmet edebilmek için bugün 4 liraya Türkiye'de büyükşehir belediyeleri arasındaki en ucuz ekmek verilecek" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.