SONAR Anketinde Sekmen En Başarılı Belediye Başkanı Çıktı

SONAR araştırma şirketinin yaptığı ankete göre Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkanları arasında Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen % 64,3 oar--oranıyla en başarılı belediye başkanı oldu.

Belediyeler Yayın: 02 Kasım 2023 - Perşembe - Güncelleme: 02.11.2023 15:12:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 2 dk.
1617 okunma
Google News

SONAR araştırma şirketinin yaptığı ankete göre Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkanları arasında Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen % 64,3 oar--oranıyla en başarılı belediye başkanı oldu.

Araştırma 16 Ekim –25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.Türkiye geneli parti dağılımlarını saptayabilmek için 25 ilde, 88 ilçe ve köyde, yaş, cinsiyet, il ve ilçe kotalarına göre tesadüfi yöntemle seçilmiş 4.221 kişi ile yüz yüze görüşülmüştür.

ADNKS (TÜİK -Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi)  verilerine bağlı kalınmıştır. Araştırma, Türkiye İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflandırmasına göre (NUTS 2),  26 Alt Bölge’nin (AB) 25’inde yapılmıştır. Çalışmada, farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişilerle görüşülmüştür. Araştırmanın hata payı, 0,95 güvenlik sınırı içerisinde (%)+/-1,95’tir.Başkanların Başarı oranlarını saptayabilmek için ayrıca büyükşehirlerde ortalama 2000’er kişi ile CATI(Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi) yöntemi kullanılarak görüşülmüştür.              

 

ADNKS (TÜİK -Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi)  verilerine bağlı kalınmıştır. Çalışmada, farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişilerle görüşülmüştür. Araştırmanın hata payı, 0,95 güvenlik sınırı içerisinde (%)+/-1,95’tir.Başkanların nihai başarı oranları belirlenirken, 2019 yılında yapılan seçimde aldıkları oy oranları ile bugünkü başarılı bulunma oranları arasındaki fark dikkate alınmıştır. Seçildikleri oy oranı ile günümüzdeki başarılı bulunma oranı arasındaki fark dikkate alınmış, tartılandırmayöntemi ile nihai oranlar saptanmıştır.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.