Orhan Yıldırım'ım, yeni kitabı TAZEGÜL yayımlandı

Serinin son kitabı "Tazegül" Klaros Yayınları arasında raflarda yerini aldı.

Kültür Yayın: 17 Şubat 2023 - Cuma - Güncelleme: 17.02.2023 14:45:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 2 dk.
764 okunma
Google News

Gazeteci - yazar Orhan Yıldırım, Erzurum Öyküleri serisine bir tane daha ekledi; TAZEGÜL

Serinin son kitabı "Tazegül" Klaros Yayınları arasında raflarda yerini aldı.

Uzun yıllar  gazete ve ajanslarda kameraman-muhabirlik yapan Yıldırım, emekli olduktan sonra öykü yazmaya başladı.
Mesleki hatıralarından ve yaşanmış olaylardan yola çıkarak kurguladığı ‘Rüzgârın Kızı’, ‘Dedemin Evi’ Orhan Yıldırım'ın serideki iki kitabıydı.

Erzurum ve bölgesinde geçen olayların yer aldığı öykülerde günlük hayattan kesitlerin etkileyici bir dille yer aldığı Erzurum üçlemesinin sonu olan ‘Tazegül’ de ise 17 kısa öykü yer alıyor.
Kara mizah, dram ve fantezi öykülerin yer aldığı kitap Erzurum’un kültürel, sanat hayatına canlılık kazandırdı.

Öykü kitabının Amazon, Kitapyurdu, D&R ve diğer kitap sitelerinden temin edilebileceğini belirten Yıldırım, ”Erzurum sosyal yönden çok canlı. Edebi olarak zengin bir hazineyi barındıran insan öyküleri bulunuyor. Şehrin, sokak, cadde, köy ve mezralarında dinlediğim, tanık olduğum insan hikâyelerini öyküleştirdim. Gelecek nesillere ve şehrin hafızasına emanet ettiğim öykülerin sahibi Erzurumlulardır.” dedi.

Yıldırım, üçlemenin ardından dördüncü öykü kitabının çalışmalarına başladığına da değinerek, ”Dördüncü öykü kitabı daha fantastik olacak. Kurgu ağırlıklı öykü kitabında yine Erzurum ve sokakta, manavda karşılaştığımız insanların öyküleri yer alacak.”

Kitap’ta, 12 Eylül, Çalınan altınlar, Kaymakamın gözlüğü, Kıskanç, Konağın finosu, Çırçırlı Kör Hafız, Parkinson, Protez kardan adam, Ramazan’ın gözyaşı, sarhoş gaspçı, Köse Soner, Şair, çay ve nergis, Şeriatın dudağı, Tazegül, Tipi ve Tohum isimli öyküler yer alıyor.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.