Tarıkdaroğlu, Güney Kore'de Türk Şehitliğini ziyaret etti

Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu, şehitlerimizin kabirleri başında şehit Satı Çetin’in oğlu Yusuf Çetin ile görüşme gerçekleştirdi.

Dünya Yayın: 31 Temmuz 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 31.07.2023 22:11:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 2 dk.
611 okunma
Google News

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, Güney Kore’nin Busan kentinde yer alan Birleşmiş Milletler Anıt Mezarlığı içerisindeki Busan Türk Şehitliği’ni ziyaret etti.

Kore Savaşı’nın 73’üncü Yıl Dönümünde hayatını kaybeden askerlerin ebedi istirahatgahı olan Birleşmiş Milletler Güney Kore Anıtsal Mezarlığında Kore Cumhuriyeti Devlet Başkanı ve Lüksemburg Başbakanı dahil olmak üzere Birleşmiş Milletlere üye asker gönderen 22 ülkenin heyet başkanlarının katılımıyla Kore şehitleri anıldı.

Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu, şehitlerimizin kabirleri başında şehit Satı Çetin’in oğlu Yusuf Çetin ile görüşme gerçekleştirdi.

“Hakkınızı Asla Ödeyemeyiz”

Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu, “Kore Savaşı’nın 70’inci yıl dönümü dolayısıyla Güney Kore’ye geldim. Şehit düşen askerlerimizin makamlarını ziyaret ettik. Sizi de arayıp halinizi hatırınızı sormak istedim. Babanız dünyanın bu ucunda yardıma ihtiyacı olan bir millete yardım elini uzatarak çok büyük bir fedakârlıkta bulundu. Sizlere ve şehidimize çok büyük bir minnet borcumuz var. Hakkınızı asla ödeyemeyiz” dedi.

Güney Kore’nin Busan kentinde yer alan Birleşmiş Milletler Anıt Mezarlığı içerisinde 462 şehidimiz bulunuyor. Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, Kore Cumhuriyeti Vatanseverler ve Gazi İşleri Bakanı Park Minshik’e günün anısına bir tesbih hediye etti

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.