Başkanlar mazbatalarını aldı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığına üçüncü defa seçilen Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediyesi'ne ikinci kez seçilen Mahmut Uçar ve Palandöken Belediyesi'ne ikinci kez seçilen Başkanı Muhammed Sunar, il seçim kuruluna gelerek mazbatalarını teslim aldı.

Siyaset Yayın: 04 Nisan 2024 - Perşembe - Güncelleme: 04.04.2024 16:07:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 3 dk.
740 okunma
Google News

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde AK Parti’den seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar ve Palandöken Belediye Başkanı Muhammed Sunar Erzurum Adliyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle mazbatalarını aldı. Törende il ve ilçe seçim müdürleri belediye başkanlarına mazbatalarını takdim etti.

Tören sonrası ise adliye binası önünde gazetecilere açıklama yapıldı. Burada konuşan AK Parti Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz, "Bu seçimde büyükşehirler arasında ikinci, bütün iller arasında ise üçüncü sıradayız. Desteklerinizden dolayı herkese teşekkür ederiz. Bu seçimde Cumhur İttifakı olarak hep birlikte çok iyi çalıştık" dedi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Abdurrahim Fırat ise, “Seçimle hem sevindiğimiz hem üzüldüğümüz noktalar oldu. Ancak artık seçimler geride kaldı. Bundan sonra Erzurum için çalışma vakti” diye konuştu.  

‘Halkımız kararını verdi’

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de demokrasilerde yarışların ve halkın iradesinin söz konusu olduğunu söyleyerek, “Erzurum'da halkımız kararını verdi. Erzurum tarihinde bir ilk, ilk kez üçüncü dönemi bizlere tevdi etti. İnşallah biz de halkımızın bu güzel teveccühünü en iyi şekilde değerlendirerek beklentilere ve isteklere cevap verebilmenin gayreti içerisinde olacağız. Seçim dolayısıyla bilmeyerek ve istemeyerek kalplerini kırdığımız vatandaşlarımız olabilir, onlardan haklarını helal etmelerini istiyorum. Seçim döneminde vatandaşlarımızın taleplerini almıştık, bu doğrultuda hizmetlere devam edeceğiz. Bu dönem hizmetlerin en önemli kısımlarından birisi olarak sosyal belediyeciliği artırarak devam ettireceğiz. Dar gelirli, emekli, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı göz ardı etmeden tüm halkımızı kucaklayacağız” ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu seçimlerde Cumhur İttifakı olarak kentteki 20 ilçeden 11'ini aldıklarını, büyükşehirler arasında ise Türkiye'de ikinci, 81 il arasında ise üçüncü olarak tamamladıklarını ve yeni dönemde ayrım yapmadan hizmet götürmeye devam edeceklerini söyledi.MHP İl Başkanı Adem Yurdagül Erzurum'da seçimin, büyükşehir ve 11 ilçede ittifak adayı belediye başkanlarının kazanımıyla sonuçlandığını, bu saatten sonra kentte ayrışmadan, ötekileştirmeden, kendilerine oy veren ya da vermeyen herkesi baş tacı yapıp hizmet için mücadele

edeceklerini bildirdi.

Belediye Başkanları Uçar ve Sunar ise seçimde verdikleri desteklerden dolayı vatandaşlara teşekkür ederek yeni dönemde hizmetlerini artırarak devam edeceklerini ifade etti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.