Ak Parti'de başvurular sona erdi, 20 ilçeye 156 başvuru yapıldı

Erzurum’da Büyükşehir ve 20 ilçeye başvurular yapıldı. Toplam 156 kişi belediye başkanı olmak için başvuru yaparken, AK Parti’den yapılan açıklamada, mevcut belediye başkanları ile ilçe başkanlarının da doğal aday adayı olduğu ve değerlendirmeye alınacakl

Siyaset Yayın: 23 Kasım 2023 - Perşembe - Güncelleme: 23.11.2023 15:01:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
735 okunma
Google News

AK Parti’de 9 Kasım’da başlayan aday adaylığı başvuruları sona erdi.

Erzurum’da Büyükşehir ve 20 ilçeye başvurular yapıldı. Toplam 156 kişi belediye başkanı olmak için başvuru yaparken, AK Parti’den yapılan açıklamada, mevcut belediye başkanları ile ilçe başkanlarının da doğal aday adayı olduğu ve değerlendirmeye alınacakları bildirildi.

Erzurum’da en fazla aday adayı başvurusu Aziziye’ye yapılırken, en az da Şenkaya’ya yapıldı. Aziziye’ye 18, Şenkaya’ya bir kişi başvurdu.   

Büyükşehir ile 20 ilçeye toplam 156 kişi belediye başkanı olmak için başvurdu. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne aday adayı olarak 5 isim başvururken, Aziziye’ye 18, Çat’a 12, Horasan’a 12, Oltu’ya 11, Hınıs’a 9, Karaçoban 9, Pasinler’e 9, Tekman’a 9, Tortum’a 9, Aşkale’ye 8, Narman’a 8, İspir’e 6, Palandöken’e 5, Karayazı'ya 5, Pazaryolu’na 5, Uzundere’ye 5, Yakutiye’ye 4, Köprüköy’e 3, Olur’a 3 ve Şenkaya’ya 1 kişi başvuru yaptı.

AK Parti’ye belediye başkan aday adaylığı için başvuran 156 kişi arasın da beş bayan bulunuyor. Yakutiye eski Belediye Başkanı AK Büyükşehir’e başvuru yaparken, Palandöken eski Belediye Başkanı Orhan Bulutlar da yeniden Palandöken’e talip oldu.  

AK Parti’de 26 Kasım Pazar günü teşkilat temayülü yapılacak. Temayül yoklaması ile teşkilat içinden en çok oy alan aday adayları belli olacak.

Aday adaylarının ilçelere göre dağılımında en dikkat çeken ilçe Aziziye ile Şenkaya oldu. Aziziye’ye 18 isim başvururken, Şenkaya’ya sadece bir kişi başvurdu. Merkez ilçelerden Palandöken’e 5, Yakutiye’ye ise 4 kişi başvuru yaptı.

İŞTE ADAY ADAYLARININ TAM LİSTESİ

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.