Ak Parti MKYK'sında Erzurum ağırlığı

AK Parti’yi 2024 yerel seçimlerine götürecek 75 kişilik Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) listesinde büyük değişim yaşandı. MKYK’nın Asil ve Yedek listelerinde 5 Erzurumlu kendisine yer bulurken, Disiplin Kurulu’nda ise Erzurum’dan 2 isim yer aldı. B

Siyaset Yayın: 09 Ekim 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 09.10.2023 13:30:00
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
557 okunma
Google News

 AK Parti’yi 2024 yerel seçimlerine götürecek 75 kişilik Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) listesinde büyük değişim yaşandı. MKYK’nın Asil ve Yedek listelerinde 5 Erzurumlu kendisine yer bulurken, Disiplin Kurulu’nda ise Erzurum’dan 2 isim yer aldı. Böylelikle AK Parti’nin yeni yönetiminde Erzurumlu 7 isim listeye girmeyi başardı. 

Kullanılan bin 402 oyun bin 399’unun geçerli, 3’ünün geçersiz sayıldığını kongrede Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden AK Parti Genel Başkanlığına seçildi. Seçimler sonucunda AK Parti’nin yeni MKYK’sı da belli oldu. Yapılan oylama sonucunda Efkan Ala, Fevzi Polat, İlyas Şeker ve Dilek Yıldız Büyükdağ asil, Ensar Topcu ise yedek listeden MKYK’ya girdi. Ayşe Deniz Çelik ve Muhammet Ali Yılmaz da Merkez Disiplin Kurulu asil üyeliklerine seçildi. 

 

ERZURUM DAHA ÇOK YER BULDU

MKYK üyesi Efkan Ala, daha sonra belirlenen Merkez Yürütme Kurulu’nda da Genel Başkanvekili görevine yeniden seçildi. AK Parti’de yeniden aktif ve önemli bir göreve seçilen Efkan Ala’nın MKYK üyelerinin belirlenmesinde de önemli rol oynadığı biliniyor. MKYK’da ve Disiplin Kurulu’nda Erzurum’da yaşayan ve Erzurum doğumlu olan 7 ismin görev almasında Efkan Ala büyük rol oynadı. 

 

EFKAN ALA ERZURUM İÇİN BÜYÜK ŞANS

Başbakanlık Müsteşarlığı ve İçişleri Bakanlığı yaptığı yıllarda Erzurum’a karşı ilgisiyle bilinen Efkan Ala’nın AK Parti Genel Başkanvekili görevinde de aynı ilgiyi göstermesi bekleniyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Çelik ile birlikte etkin bir görevde bulunan bir başka Erzurumlu isim olan Efkan Ala’nın kente yapılacak projeler ve yapımı devam eden işlerin hızlandırılması noktasında “büyük şans” olarak görülüyor.

 

 

 

MERKEZ KARAR VE YÖNETİM KURULU (MKYK) ASIL ÜYELERİ

 

EFKAN ALA

Erzurum - 1965

1965 yılında Erzurum'un Oltu ilçesinde doğdu. 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde lisans eğitimini tamamladı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi iktisat alanında yüksek lisans yaptı. Kaymakamlık, Valilik ve Başbakanlık Müsteşarlığı gibi önemli kademelerde görev aldıktan sonra 61, 62, 64 ve 65. hükümette İçişleri Bakanı olarak görev yaptı. 25. dönem Erzurum Milletvekili; 26, 27 ve 28. dönemde Bursa Milletvekili seçildi. Dış İlişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevinde bulundu. Şu anda AK Parti Genel Başkanvekili olarak görevini sürdürmektedir.

 

 

DİLEK YILDIZ BÜYÜKDAĞ

Erzurum - 1986

1986 yılında Erzurum'un Karayazı ilçesinde doğdu. Lisans eğitimini inşaat Mühendisliği bölümünden mezun olarak tamamladı. İnşaat Mühendisi olarak çalışmakta ve 2018 yılından itibaren İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürütmektedir.

 

 

FEVZİ POLAT

Erzurum - 1961

1961 yılında Erzurum'un Yakutiye ilçesinde doğdu. Atatürk üniversitesi işletme Fakültesinden mezun oldu. Polat un fabrikası işletmeciliği, Erçimsan A.Ş., Kartekstil A.Ş. VE Polat Boru Ltd Şti. gibi 3 sanayi kuruluşunun kurucu ortaklığında ve yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. Otel Polat A.Ş. ve polat Kardeşler İnşaat Ltd. Şti yönetim kurulu üyeliğini yürütmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

 

İLYAS ŞEKER

Erzurum - 1960

1960 yılında Erzurum’un Şenkaya ilçesinde doğdu. Gazi Üniversitesi Tapu Kadastro Meslek Yüksek Okulu ile Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Kadastro Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisansını Yıldız Teknik Üniversitesi'nde yaptı. Bursa Orhaneli Kadastro Müdürlüğü, Tapu Sicil Müdür Yardımcılığı, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Mühendislik, Denge Harita şirketi kuruculuğu, Kocaeli Büyükşehir ve İzmit Belediyeleri Meclis Üyeliği ile büyükşehir belediye Başkanvekilliği yapmıştı. 24, 25 ve 26. dönem Kocaeli Milletvekilidir. Evli ve 3 çocuk babasıdır

 

 

MERKEZ KARAR VE YÖNETİM KURULU (MKYK) YEDEK ÜYELERİ

 

ENSAR TOPCU

Erzurum - 1989

1989 yılında Erzurum'da doğdu. Fatih Üniversitesi İspanyol Dili Ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Ardından İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünde eğitimini tamamladı. Yüksek Lisansını Siyasi Bilimler Ve Uluslararası İlişkiler alanında Hasan Kalyoncu Üniversitesinde yaptı. 2010 yılının ilk yarısında eğitim hayatını İspanya'da sürdürdü. 2008-2015 yılları arasında İstanbul gençlik kollarında çeşitli kademelerde görev almıştır. 2018-2021 yılları arasında Genel Merkez Gençlik Kolları Yerel Yönetimlerden ve Siyasi Hukuki İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Teşkilat Başkanlığı İl Koordinatörü olarak görevine devam eden Topcu, ticaretle uğraşmaktadır.

 

 

 

MERKEZ DİSİPLİN KURULU ASİL ÜYELERİ

 

Ayşe Deniz ÇELİK

İstanbul - 1983

1983 yılında İstanbul'da doğdu. Hukuk Fakültesi mezunu oldu. 28. dönem Ak Parti Erzurum Milletvekili adayı olarak seçimlerde yer aldı. Erzurum İl Kadın Kolları Başkanı olarak görevini sürdüren Çelik, serbest avukatlık yapmaktadır.

 

Muhammet Ali YILMAZ

Erzurum - 1976

1976 yılında Erzurum'un Çat ilçesinde doğdu. Lisans eğitimini yurtdışında tamamladı. Birçok ulusal ve uluslararası STK'da görev aldı. Bölgesel ve küresel kalkınma amaçlı projelerde gönüllülük esasıyla çalıştı. Mesleki hayatına ekonomist olarak devam etmekte olan Yılmaz, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.