Alaca şehitleri öğrencilere anlatıldı, soykırıma lanet yağdı

Bu asılsız iddialara karşı bir cevap da Atatürk Üniversitesi Süheyla Sıtkı Alp Özel Fen ve Anadolu Lisesinden geldi.

Dünya Yayın: 26 Nisan 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 26.04.2023 12:08:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 3 dk.
784 okunma
Google News

Her yıl 24 Nisan tarihinde olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin sözde Ermeni soykırımını tanıması için dünyadan sesler yükseldi.

Bu asılsız iddialara karşı bir cevap da Atatürk Üniversitesi Süheyla Sıtkı Alp Özel Fen ve Anadolu Lisesinden geldi.

105 yıl önce eli kanlı Ermeni-Taşnak çetelerinin, 9-10 Mart gecesi Alaca`ya girerek kısa bir sürede köyü harabeye çevirdikten sonra çoğunluğu kadın, çocuk ve ihtiyardan oluşan 278 kişiyi samanlıklara doldurarak yaktıkları vurgulanan törende şehitler dualar eşliğinde anıldı.

Öğrenciler, Ermeni Soykırımı Yalanına Karşın Bilgilendirildi

Bu meselenin yıllardır emperyalist devletler tarafından Türkiye’yi dünya siyaset arenasında köşeye sıkıştırmak ve kendi siyaset emellerini gerçekleştirmelerine zemin hazırlamak amacıyla gündemde tutulduğunu dile getiren Atatürk Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Genel Müdürü Erdal Karagülle: “Atatürk Üniversitesi Süheyla Sıtkı Alp Özel Fen ve Anadolu Lisesi olarak Ermeni Diaspoarasının necip Türk milletine atmaya çalıştığı soykırım iftirasına karşı öğrencilerimizi bilgilendirmek amacıyla buradayız. Yüreğinde vatan ve millet sevgisini hisseden öğrencilerimiz ecdatlarına ve şanlı tarihlerine sahip çıkıyor” diye konuştu.

Türk yurdunda yaşayan Ermenilere yönelik zorunlu hale gelen sevk ve iskan politikasının, olayın gerçekleştiği dönem ve şartlar göz önünde alındığında, her yönüyle insani yönü ağır basan ve haklı bir uygulama olduğuna değinilen Karagülle; Ermenilerin çok sayıda Türk’ü öldürdüğü, o dönemdeki resmi belgelerde yer almasına rağmen, dünya kamuoyunun bu asıl belgeleri görmezlikten gelerek siyasi amaçları için bilimsel eserlerde başvurulmayacak kaynakları temel aldığını, bu tutumun da Türkiye’nin haklı olduğunu kanıtlar nitelik taşıdığını ifade edildi.

Program; Eğitimci-Yazar Abdurrahman Zeynel’in günün anlamına yönelik yaptığı konuşma ve ardından şehitlerin anılmasıyla sona erdi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.