Başkan Sekmen'den önemli açıklama; "Açık açık suç işliyorlar"

Lütfü Yücelik ve aile fertlerinin adının baş harflerinden oluşan LAFEN adında bir şirketin Aşkale Çimento'ya işler yaptığını iddia eden Başkan Sekmen, genel kurul süreci devam ederken bu şirkete bazı ödemeler yapıldığı duyuruları aldıklarını belirterek, "

Ekonomi Yayın: 01 Ağustos 2023 - Salı - Güncelleme: 01.08.2023 15:19:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 3 dk.
634 okunma
Google News

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, dün katıldığı bir TV programında Aşkale Çimento ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Aşkale Çimento'nun yönetiminin üstlenen Lütfü Yücelik ve şirket CEO'su Fatih Yücelik'e sert sözlerle yüklenen Yücelik, "SANÇİM Çimento'yu 2014'ün sonlarında ÇİMSA 220 milyon dolara satın alıyor ama Rekabet Kurulu buna izin vermiyor. Kısa bir süre sonra Aşkale Çimento 295 milyon dolara burayı alıyor. Aradaki fark 75 milyon dolar! Sonrasında banka borcuna karşılık aynı yer 140 milyon dolara satılıyor. Allah aşkına bunun hesabını vermeyecekler mi?" dedi.

Lütfü Yücelik ve aile fertlerinin adının baş harflerinden oluşan LAFEN adında bir şirketin Aşkale Çimento'ya işler yaptığını iddia eden Başkan Sekmen, genel kurul süreci devam ederken bu şirkete bazı ödemeler yapıldığı duyuruları aldıklarını belirterek, "Buradan uyarıyorum, sakın bu yollara tevessül etmeyin, bedeli çok ağır olur" diye konuştu.

Lütfü Yücelik başta olmak üçere şirket CEO'su ve yönetim kurulu üyelerinin, şirket zarar ederken, hissedarlara şirket sermayesiden kar payı dağıttıkları için Ticaret Bakanlığı'nın müfettişlerince suç duyurusunda bulunulduğunu hatırlatan Başkan Sekmen, "Açık açık suç işliyorlar" iddiasında bulundu.

Yücelik ve yönetim kurulu üyelerinin mutlak suretle yargılanacaklarını iddia eden Başkan Sekmen, "Yönetim kurulu üyelerine söyledim, buradan tekrarlıyorum, bu işten kendinizi kurtarın" dedi.

 

Lütfü Yücelik'in yönetim kurulu başkanı, oğlu Fatih Yücelik'in şirket CEO'su, damadının denetlemede görev yaptığını, Yücelik'in bir diğer oğlunun da şirkete işler yaptığını öne süren Başkan Sekmen, "Burası aile şirketi mi? Nedir bu? Bu şirketi neden borsaya açmıyorsunuz? Çünkü borsaya girerse bağımsız denetçiler tarafından denetlenecek, yaptığınız herşey ortaya çıkacak, dilediğiniz yere dilediğiniz paraları aktaramayacaksınız diye borsaya girmiyorsunuz" diye konuştu.

 

Şirketin ilk genel kurulunda hissedarlara dağıtılan kitapçıkta 1 hisse değerinin 2.500 TL olduğunun yazıldığını ancak şimdilerde 1 hisse için Lütfü Yücelik'in bin - 1.500 dolara kadar çıktığını öne süren Başkan Sekmen, "Ne oldu da 2 ay içerisinde hisse değeri birden bu rakamlara çıktı. Çünkü genel kurul için çoğunluğu ele geçirip, devam etmek istiyorlar. Ne yaparsanız yapın boşuna. Büyükşehir Belediyesi olarak yüzde 18 hissemizin sonuna kadar savunucusu olacağız. Yönetimde kalsanız bile tüm hesaplarınız didik didik edilecek. Devletin müfettişleri gelip herseye denetleyecek. Bunu bilin. Ve çok net söylüyorum, bu işin sonu sizler için çok kötü bitecek" dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.