Erzurum vergi tahsilatında Türkiye ortalamasını geçti

İl Tahsilat oranı bazında ülkenin en yüksek oranını kaydeden 20 il içinde yer aldı.

Ekonomi Yayın: 18 Temmuz 2023 - Salı - Güncelleme: 18.07.2023 10:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
435 okunma
Google News

Erzurum vergi tahsilat oranı düzeyinde yüzde 63.85 olan Türkiye ortalamasını geçti. İl Tahsilat oranı bazında ülkenin en yüksek oranını kaydeden 20 il içinde yer aldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2023 Haziran ayı dönemi İller İtibariyle Merkezi Yönetim Bütçe İstatistiklerini paylaştı. Erzurum’da bu yılın ilk 6 ayında tahakkuk eden 4 milyar 817 milyon TL tutarındaki verginin 3 milyar 88 milyon TL’lik dilimi tahsil edildi. İlde tahsil edilen verginin tahakkuk eden vergiye oranı yüzde 64,11 olarak gerçekleşti

ERZURUM HAZİRAN AYI VERİLERİ

Erzurum Haziran ayı vergi tahsilat oranı yüzde 64,11 olarak kaydedildi. İl,  Türkiye, KUDAKA, Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesi ve Doğu Anadolu illeri tahsilat ortalamalarını geçti. Bölgede vergi tahsilatının tahakkuka oranı sıralamasında Tunceli ilk sırada yer alırken, Erzurum tahakkuk eden vergide 2, tahsil edilen vergide 1, tahsilat oranında ise 2’inci sırada yer aldı.

HAZİRAN AYI TAHSİLAT ORANLARI VE ERZURUM

Hazine ve Maliye Bakanlığı Ocak 2023 verileri üzerinden DOSİAD tarafından gerçekleştirilen analize göre tahsil edilen verginin tahakkuk eden vergiye oranı Erzurum’da yüzde 64,11, KUDAKA İstatistik Bölgesinde yüzde 63,58 Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinde yüzde 62,21, Doğu Anadolu Bölgesinde yüzde 52,74 oldu.

HAZİRAN AYI BÖLGESEL VERİLER VE ERZURUM

DOSİAD analizlerine göre, Tahakkuk eden vergi tutarı Erzurum’da 4,8 milyar, KUDAKA istatistik Bölgesinde 5,9 milyar, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinde 9,7 milyar, Doğu Anadolu Bölgesinde 25,5 milyar TL olarak açıklandı. Erzurum’un tahakkuk eden vergi tutarı payı Doğu Anadolu Bölgesinde ise yüzde 18,83 olarak aktarıldı

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.