Erzurum’da hekimler Gazze için yürüdü

Erzurum'da görev yapan sağlık çalışanları kar yağışı altında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için "sesiz yürüyüş" yaptılar.

Dünya Yayın: 29 Ocak 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 29.01.2024 15:39:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 2 dk.
2898 okunma
Google News
Erzurum'da görev yapan sağlık çalışanları kar yağışı altında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için "sesiz yürüyüş" yaptılar.

Lala Mustafa Paşa Cami önünde toplanan sağlık çalışanları, ellerinde taşıdıkları Türkiye ve Filistin bayrakları ile İsrail aleyhine yazıların yer aldığı dövizler ve pankartlarla yoğun kar yağışı altında Yakutiye Medresesi'ne yürüdü. Küçük çocukların da katıldığı yürüyüşte bazı kadın doktorlar, ellerinde kefenlenmiş bebek maketleri taşıdı.
Uzman Doktor Ahmet Kar, İsrail'in Filistin topraklarında işlediği suçların büyüyerek devam ettiğini belirterek "Filistin coğrafyasında 75 yıla ek olarak 113 gündür terörist İsrail tarafından yaşatılan işgale ve katliamlara karşı bir duruş ortaya koymak üzere dünyanın pek çok ülkesinde ve ülkemizin farklı illerinde tertiplenen beyaz önlüklü sessiz yürüyüş için meydanlardaki yerimizi aldık. Bu uzay ve yapay zeka çağında yanı başımızda, gözlerimizin önünde, canlı yayınlarda, insanların tüm dünyanın gözü önünde katledilmesi, açlıktan hayatını kaybetmesi ve bizim buna müdahale edemememiz hepimizi derinden yaralıyor. Gazze'de yaşananlara şahit olan milyarlarca insan artık somut bir şey bekliyor, gerçek bir şey bekliyor" diye konuştu.
Etkinlik Yakutiye Medresesi önünde yapılan dua ile tamamlandı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.