DSİ'den Erzurum’a 21 yılda 388 yatırım

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta son 21 yıldaki Erzurum yatırımlarını açıkladı. Balta, “Erzurum’a 25 Milyar 619 Milyon TL değerinde 388 Tesis inşa ettik. Erzurumlular için üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Ekonomi Yayın: 15 Nisan 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 15.04.2024 08:27:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 3 dk.
335 okunma
Google News

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta son 21 yıldaki Erzurum yatırımlarını açıkladı. Balta, “Erzurum’a 25 Milyar 619 Milyon TL değerinde 388 Tesis inşa ettik. Erzurumlular için üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Erzurum’a yapmış oldukları DSİ yatırımları hakkında açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Özellikle modern sulama projelerimiz ülkemiz için son derece önem arz etmektedir. Son 21 yılda Erzurum’da inşa ettiğimiz 23 sulama tesisi ile 554 Bin dekar tarımsal araziyi sulamaya açtık.” dedi.

ERZURUM’UMUZA 11 BARAJ VE 15 GÖLET KAZANDIRDIK

Elverişli tarım arazileri, uygun iklim özellikleri ve çalışkan Erzurumluların emekleriyle can bulan bereketli Dadaşlar diyarı Erzurum toprakları, tarımsal üretim potansiyeli bakımından Türkiye'de ilk sıralarda yer alıyor. Erzurum’da refah düzeyinin artması için son 21 yılda; 387 adet Tesis ile 25 Milyar 619 Milyon TL yatırım yaptıklarını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Erzurum’da son 21 yılda 11 baraj ve 15 gölet inşa ettik ve böylece 416 milyon m su depolama hacmine ulaştık.” dedi.

8 BARAJDA İNŞAAT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Erzurumlu çiftçilerin tarımsal arazilerini büyük bir emek ve özveri ile değerlendirdiklerini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Erzurum’un su kaynaklarını değerlendirmek için yeni barajlar inşa ediyoruz. Şu anda 8 barajın yapım çalışmaları devam ediyor. Bu barajların tamamlanması ile 280 bin dekar tarımsal araziyi daha sulama suyuna kavuşturmayı hedefliyoruz.

TAŞKIN KORUMA TESİSLERİ İLE VATANDAŞLARIMIZI VE TOPRAĞIMIZI KORUYORUZ

Ayrıca; Erzurum’da taşkın riskini azaltmak için son 21 yılda tamamlanan 307 adet taşkın koruma tesisi ile Erzurum şehir merkezi, 285 adet yerleşim yeri ve 370 bin 270 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlanmıştır. 16 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmaları devam etmektedir. Hayata geçirdiğimiz taşkın koruma tesisleri ile taşkın riskini azaltıyor, vatandaşlarımızı ve toprağımızı güvence altına alıyoruz.” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.