AİÇÜ Destek Almaya Hak Kazandı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nden Sunulan Proje, TÜBİTAK-1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında Destek Almaya Hak Kazandı

Eğitim Yayın: 07 Ağustos 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 07.08.2023 15:42:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 3 dk.
427 okunma
Google News

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nden Sunulan Proje, TÜBİTAK-1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında Destek Almaya Hak Kazandı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nden (AİÇÜ) Doç. Dr. Bünyamin AYGÜN’ün yürütücüsü olduğu “Bor Mineralleri Katkılı Nötron Zırhlayıcı Kompozit Malzemelerin Geliştirilmesi" projesi, TÜBİTAK-1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

TÜBİTAK “1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında 2023 yılı 1. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığı’na (ARDEB) önerilen projelerin bilimsel değerlendirme süreci tamamlandı. 2023 yılı 1. döneminde TÜBİTAK-1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında Türkiye'nin farklı üniversitelerinden sunulan 1654 proje önerisinden değerlendirmeye alınan 1550 proje, bilimsel değerlendirmeden geçti. Yapılan değerlendirme neticesinde, 245 proje önerisinin desteklenmesine karar verildi. AİÇÜ’den de 1 proje TÜBİTAK 1001 desteği almaya hak kazandı.

Doç. Dr. Bünyamin AYGÜN’ün yürütücü olarak görev aldığı “Bor Mineralleri Katkılı Nötron Zırhlayıcı Kompozit Malzemelerin Geliştirilmesi" başlıklı TÜBİTAK 1001 Projesi, TÜBİTAK tarafından yüksek bir bütçe ile desteklenmeye hak kazandı. Projede, AİÇÜ’den Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Prof. Dr. Önder ŞİMŞEK, Dr. Öğr. Üyesi Akın AKINCIOĞLU, Atatürk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gülşen TOZSİN, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden Doç. Dr. Nergiz YILDIZ YORGUN araştırmacı olarak görev alıyor.

Proje yürütücüsünü ve araştırmacılarını tebrik eden AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, “Üniversitemiz, yeni nesil üniversite olma çabasıyla bilgiyi üreten, yayan ve uygulayan bir eğitim yuvası olma yolunda ivme kazanmaya başladı. Üniversite olarak, ulusal ve uluslararası düzeyde Ar-Ge faaliyetleri yürüterek, nitelikli bilimsel bilgi ve yeni teknolojiler üreten, elde ettiği kazanımları toplumun yararına sunan araştırma odaklı üniversite olma hedefiyle çalışmaları yürütüyoruz. Üniversitemizin Ar-Ge yeteneğini daha da geliştirmek için araştırma olanaklarını geliştirici ve öğretim üyelerimizi destekleyici ve teşvik edici politikalar geliştirerek araştırmacılarımıza çok daha fazla imkân sağlamaya çalışıyoruz. Üniversitemizi ve Ülkemizi bilimsel olarak daha da ileri seviyeye çıkarmak için çalışan tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.