İl Müdürü Bedir açıkladı; Mareşal Çakmak Hastanesi yıkılacak

Erzurum Sağlık il Müdürü Gürsel Bedir Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi Deprem Analiz Raporuna göre yıkılması uygun bulunmuştur diye konuştu .

Sağlık Yayın: 11 Temmuz 2023 - Salı - Güncelleme: 11.07.2023 14:33:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 2 dk.
537 okunma
Google News
Erzurum Sağlık il Müdürü Gürsel Bedir Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi Deprem Analiz Raporuna göre yıkılması uygun bulunmuştur diye konuştu .
 
Erzurum Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi depreme dayanıksız olduğu belirlendiği için yıkılacak. Hasta alımının durdurulduğu hastane, Erzurum Şehir Hastanesi’ne taşınacak.
Erzurum İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir, Mareşal Çakmak Hastanesi’nin depreme dayanıksız raporu aldığını açıkladı.
Hastanenin yıkımına karar verildiğini duyuran Bedir açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Mareşal Çakmak Devlet Hastanemiz için yaptırılan ve hali hazırda elimizde bulunan Deprem Analiz Raporuna göre;
-Hastanemizin beton malzeme kalitesinin ortalama 3-5 MPa gibi çok düşük düzeyde olduğu, bazı kolonlarda malzeme dayanım durumunun 0.9 MPa ya kadar düştüğü,
-Bu haliyle binaya güçlendirme yapmanın mümkün olmadığı, yıkılmasının uygun olacağı rapor edilmiştir.
Bu rapor doğrultusunda insanlarımızı riske atmamak için,10.07.2023 tarihli Bakanlık oluru ile Mareşal Çakmak Devlet Hastanemizde sağlık hizmeti sunumu durdurulmuştur. Bu gün itibariyle hastanemizin tüm birimleriyle Şehir Hastanemize taşınmasına başlanmıştır. Bu süreçte önceden alınmış randevuların, hangi bölümden alındıysa, Şehir Hastanemizde de aynı bölümlerde muayene ve hertürlü işlemleri devam edecektir. Saygıyla duyurulur.”
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.