TDED Erzurum Şubesi’nden Murat Ertaş güven tazeledi

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Erzurum Şubesi Olağanüstü Genel Kurul’u TDED Genel Başkanı ve Genel Merkez yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Kültür Yayın: 13 Şubat 2024 - Salı - Güncelleme: 13.02.2024 15:39:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 4 dk.
506 okunma
Google News
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Erzurum Şubesi Olağanüstü Genel Kurul’u TDED Genel Başkanı ve Genel Merkez yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Genel Kurul sonucunda Murat Ertaş yeniden başkan seçilirken yeni şube organları belirlendi.


TDED Genel Başkanı Ekrem Erdem, Genel Başkan Vekili ve Dil ve Edebiyat GYY Üzeyir İlbak, Genel Başkan Yardımcıları Seyfullah Şahbaz ve Zekeriya Kaan, Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Nasuhi Bayrakçı ile YK Üyesi ve Kardelen Çocuk GYY Elif Tokkal’ın katıldığı TDED Erzurum Olağanüstü Genel Kurul’u Hafız İsmail Kırküzer'in Kuran tilavetiyle başladı. Divanın teşekkülünün ardından TDED Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş açılış konuşması yaptı.
Konuşmasında Erzurum'un Türk tarihinde ve Anadolu coğrafyasındaki jeopolitik önemi, Doğu'nun Batı'yla Batı'nın Doğu'yla karşılaştığı kavşak şehir olmasının şehre kattığı dil ve kültür zenginliği üzerinde duran Murat Ertaş, şube olarak Erzurum'da bir enstitü gibi çalıştıklarını, çalışmalarında yerel yönetimlerin, üniversitelerin ve başka STK'lerin paydaşlığını önemsediklerini belirtti. Önceki yönetimde bulunan arkadaşlarına, genel kurulu şereflendiren Genel Başkan Ekrem Erdem ve genel merkez yönetim kurulu üyelerine ve genel kurula gelen herkese teşekkür ederek sözlerini noktaladı.
Her faaliyetimiz dil şuuru üzerine
Genel Kurul’da bir konuşma yapan Genel Başkan Ekrem Erdem, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nin kuruluş hikâyesine amaçlarına değinerek Erzurum Şubesi’nin bulunduğu konum itibariyle önemli yere sahip olduğunu vurguladı. Şubenin Erzurum’da kültür mahfili oluşuna dikkat çeken Erdem, Murat Ertaş başkanlığında daha birçok önemli faaliyete imza atacağına inandığını kaydetti. “Milletler kültürle devamlı hâle gelir” diyen Erdem, dilimiz konusunda toplumda hassasiyet oluşturabilmek için kültürel faaliyetlerin ağırlık kazanması gerektiğine dikkat çekti. Genel Başkan Ekrem Erdem, derneğin amaç ve ilkelerine yer verdiği konuşmasında 2008 yılından bu yana Türkçe hassasiyeti noktasında attığı önemli adımlardan söz etti. Yayınlar, faaliyetler, bilhassa tabelaların Türkçeleşmesi, F Klavye’nin yaygınlaşması ve İmla Kılavuzu’nda dilimizi doğru kullanmayı zorlaştıran kısımların tespiti ile ilgili çalışmaların olumlu sonuçlarından bahseden Erdem, “Derneğimiz dil şuurun yerleşmesi ve güçlenmesi için faaliyet yapmak ve bu çizgideki kurum ve kuruluşlarla işbirliği sağlamak amacıyla ‘Dilimiz Kimliğimizdir’ şiarıyla kuruldu. O günden bugüne çok önemli faaliyetlere, projelere ve programlara imza attık.” dedi.
 

İşte TDED Erzurum Şubesi’nin yeni yönetimi
TDED Erzurum Şubesi’nin yeni yönetim kurulu; Murat Ertaş (Başkan), Ednan Yazıcı, Erdoğan Erbay, Nimet Yıldırım, Vedat Eğilmez, Doğan Durna, Ümit Çelik, Mustafa Uğurlu, Ali Fuat Açıkgöz, Uğur Aksu (Sekreter) ve Ayhan Özsağlıcak (Muhasip) şeklinde oluştu. Yönetim Kurulu Yedek Üyeliklerine ise; Yasin Yurtoğlu, Muhammed İkbal Çiçek, Eda Yuvaşen, Vahide Kıyıcı, Selim Adım, Ersin Yamanlı, Osman Toköz, Kenan Gülerci, Erkin Toköz, Taner Özdemir ve Hüseyin İncesu’dan oluştu. TDED Erzurum Şubesi’nin Denetim Kurulu’na Erdal Deligöz, İsa Pilgir ve Ömer Dursun, Denetim Kurulu Yedek Üyeliklerine ise Ahmet Kaya, Filiz Günderen ve Muhammed Emin Korkmaz seçildi. Kadın Kolları Başkanlığı’na Zeynep Polat, Gençlik Kolları Başkanlığına Muhammet Taha Bozan, Program ve Etkinlik Koordinatörlüğüne Eda Yuvaşen, Basın’dan Sorumlu Koordinatörlüğe Nihat Kılıçoğulları ve Sosyal Medya’dan Sorumlu Koordinatörlüğe Yusuf Kaya - Önder Cellat seçildi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.