Erzurum'da 2023 yılında günde ortalama 23 kişi sınırdışı edildi

Erzurum İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından 2023 yılında 8 bin 357 kişi geri gönderme merkezlerinden ülkelerine sınır dışı edildi.

Dünya Yayın: 25 Ocak 2024 - Perşembe - Güncelleme: 25.01.2024 17:27:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 1 dk.
2170 okunma
Google News

Erzurum İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından 2023 yılında 8 bin 357 kişi geri gönderme merkezlerinden ülkelerine sınır dışı edildi.
Ülkemizde son yıllarda ciddi anlamda gündem olan ve tartışılan kaçak göçmen konusu alınan önlemlerle kontrol alınmaya çalışılıyor. Erzurum İl Göç İdaresi Müdürü Haşim Özcan, tüm kurumların elbirliği ve ciddiyetle konuya yaklaştığını belirterek, “İstanbul merkezli çalışmalarla yasadışı duruma düşmüş Türkmenistan vatandaşları Erzurum’da bulunan geri gönderme merkezlerinde 16 uçuş ile ülkelerine gönderildi. Erzurum sınırları içinde emniyet ve jandarma ekipleri tarafından bin 155 kişi geri gönderme merkezlerine alınarak haklarında gerekli işlemler yapılmış ve ülkelerine geri gönderilmiştir. Şu anda geri gönderme merkezlerimizde işlemleri devam eden ve sınır dışı edilmeyi bekleyen 2 bin 88 düzensiz göçmen bulunuyor. Mobil göç noktasında 267 şahıs sorgulandı ve çalışmalarımıza ciddi bir katkı yaptı” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.